Rolls-Royce Oy investoi 57 miljoonaa euroa Raumalle

Rolls-Royce Oy ilmoitti tiedotteessaan 21.6. merkittävästä investoinnista potkurilaitteiden tuotannon kehittämiseen Raumalla.

57 miljoonan euron investoinneilla saneerataan nykyinen tuotantohalli sekä rakennetaan uusi nykyistä korkeampi hallinosa. Kokoonpanolinjojen ja testauksen sijoittamisen aiemman kahden hallin sijasta yhteen halliin mahdollistaa tuotannon virtaviivaistamisen. Myös potkurilaitteiden testaukseen investoidaan.

 

Rauman yksikössä valmistetaan eri kokoluokan potkurilaitteita, joiden pääasiallisia sovellutuskohteita ovat porauslautat ja -alukset, hinaajat sekä huoltoalukset. Rauman-yksiköllä on erikoisosaamista myös isojen, jäänmurtajiin ja arktisiin tutkimusaluksiin tarkoitettujen potkurilaitteiden suunnittelussa ja tuotannossa. 

 

–Azimuth-potkurilaitteet ovat yksi tärkeimmistä tuotteistamme, ja niitä on asennettuna maailman suurimpiin kelluviin laitteisiin. Rauman yksikköön kohdistettu iso investointi luo meille valmiudet vastata markkinoiden kasvuun tulevaisuudessa. Se on samalla myös luottamuksen osoitus henkilöstön asiantuntemusta ja ammattitaitoa kohtaan, toteaa Rolls-Royce Marinen liiketoiminnan johtaja Mikael Mäkinen.

 

Muutostyöt Raumalla alkavat välittömästi ja ne valmistuvat on vuonna 2020.