Resurssitehokkuudella haetaan kilpailuetua Raumalle

Rauman kaupungin elinkeino- ja suunnittelupalveluiden Kasvua, kehitystä ja uutta liiketoimintaa -hanke aloittaa FISS-koordinoinnin Raumalla.

FISS-koordinointi on yhteistyöhön perustuva toimintamalli, jolla pyritään auttamaan yrityksiä ja muita toimijoita tehostamaan keskinäistä resurssien hyödyntämistä sekä synnyttämään uutta liiketoimintaa.

Symbiooseissa yritykset tuottavat toisilleen lisäarvoa ja synnyttävät uutta liiketoimintaa hyödyntämällä toistensa sivuvirtoja, teknologiaa, osaamista ja palveluja.

Tavoitteena on synnyttää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja uutta liiketoimintaa hyödyntämällä alueella syntyviä materiaali- ja jätevirtoja. Samalla parannetaan yritystoiminnan kannattavuutta ja luodaan kilpailuetua yrityksille resurssien tehokkaammalla käytöllä. Lisäksi pyritään tunnistamaan alueen resurssien tarjoajat, hyödyntäjät, palveluntarjoajat ja hyödyntämättömät resurssit sekä luomaan yritysverkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat alueen pk-yritykset. Niiden ohella mukaan tavoitellaan myös alueen teollisia yrityksiä sekä maatalous-, infra- ja kunnallisen sektorin toimijoita.

Koordinointitoiminta käynnistyy tiistaina 1.3.2016 Kulttuuritalo Posellissa pidettävässä FISS-työpajassa.

Raumalla FISS-koordinoinnista vastaavat projektipäällikkö Taina Kauhanen ja kehityskoordinaattori Jenni Mäenpää Seaside Industry Parkista.

Lisätietoa

Jenni Mäenpää
kehityskoordinaattori, Seaside Industry Park
jenni.maenpaa(at)seasideindustry.com
Puh. 044 403 6183